AirPhysio - Average Lung

AirPhysio Average Lung je určený pre väčšinu tínedžerov a dospelých, ktorí nemajú žiadne závažné pľúcne problémy. Toto zariadenie má potenciál pomôcť spomaliť progresiu a zlepšiť respiračné stavy…

Celý popis produktu
72,00 €
64,80 € s DPH
Skladom 2 ks
Popis produktu

AirPhysio Average Lung je určený pre väčšinu tínedžerov a dospelých, ktorí nemajú žiadne závažné pľúcne problémy. Toto zariadenie má potenciál pomôcť spomaliť progresiu a zlepšiť respiračné stavy akými sú astma, CHOCHP, bronchiektázia, cystická fibróza a pod. Ak nemáte závažné pľúcne problémy alebo veľmi nízku kapacitu pľúc, je táto verzia AirPhysio doporučená pre väčšinu ľudí.

 

Ako pľúca pomáhajú vyrovnávať hladinu pH našeho tela:

Naše pľúca sú úžasné orgány, ktoré nám pomáhajú dýchať a vymieňať kyslík (O2) s oxidom uhličitým (CO2). Tento proces je základnou zložkou, ktorá pomáha vyrovnať hladinu kyslosti a zásaditosti v našom tele a udržuje nás na rovnovážnej úrovni pH 7,4. Ak pľúca nedokážu odstrániť prebytočný CO2 z krvi, môže to spôsobiť kyslosť našej krvi a zapríčiniť únavu a zmätenosť.

 

Ako sa naše pľúca bránia voči infekcii a cudzím časticiam:

Keď sa nám objaví infekcia v pľúcach, nastanú 3 dôležité imunitné reakcie:

1) Obranný proces, čistenie dýchacieho ústrojenstva - prvej línie ochrany pľúc, kde dýchacie cesty vylučujú silnejší hlien, aby zachytili a odstránili znečisťujúce látky z dýchacích ciest skôr, než sa dostanú do vzduchových vakov.

2) Zápal stien dýchacích ciest - druhá línia ochrany pľúc. K tomuto dochádza ak sa baktérie alebo vírusy dostanú cez hlien a vstúpia do povrchových buniek stien dýchacích ciest. V tomto prípade sa steny dýchacích ciest naplnia krvou a tekutinou, pretože biele krvinky sú tlačené do svalu, aby pomohli v boji proti infekcii. Plnením krvou sa tkanivo rozpína a spôsobuje teplo a bolesť, tzv. zápalový stav.

3) Bronchokonstrikcia - jedná sa o stav, ktorý sa obvykle vyskytuje u astmatikov a je priamou reakciou na parazitický útok. Jedná sa o pokus dýchacích ciest fyzicky vytlačiť parazita z dýchacích ciest a pľúc. Parazity vylučujú v pľúcach výkaly, ktoré ak sa dostanú do stien dýchacích stien spôsobujú rozbitie väzby steny dýchacích ciest a krvácanie, čo vo väčšine prípadov vedie k bronchokonstrikcie ako obranného mechanizmu pľúc. V skutočnosti to nie je peľ, ktorý spôsobuje bronchokonstrikciu, ale parazitické výkaly na pele, ktoré sa pri rozpade uvoľňujú do stien dýchacích ciest.

 

Ako odstránenie hlienu pomáha znižovať zápal a bronchokonstrikciu:

Keď mukociliárny transport funguje správne, hlien prúdi voľne. Asi 90% inhalovaných častíc, vrátane respiračných baktérií a vírusov, je vylučovaných práve vďaka tomuto transportu. Vďaka tomuto sa zachytí väčšina cudzích častíc, baktérií, výkalov parazitov a částic vírusov. Všetky tieto častice sú odnášané ako práve spadnutý list na hladine tekúcej vody v rieke. Touto cestou sa dostávajú smerom hore a von z pľúc až do krku, aby boli prirodzene prehĺtnuté alebo vykašľané. Toto znižuje potrebu ďalšej imunitnej obrany, teda aj zápalu a bronchokonstrikcie.

 

Dysfunkcia hlienu a účinky na naše pľúca:

Keď mukociliárny transport nefunguje správne, vravíme tomu "Mucus Dysfunction". K dysfunkcii hlienu môže dojsť z celého radu dôvodov, od infekcie, ktorá sa opakovane vyskytuje v dýchacích cestách cez nadmerný hlien (taktiež nazývaný hypersekrécia) alebo poškodenie stien dýchacích ciest alebo riasiniek (chĺpky v dýchacích cestách). Nepriaznivým účinkom aktivácie zápalu a/alebo bronchokonstrikcie steny dýchacích ciest je aj vylučovanie nadmerného množstva silnejšieho hlienu, aby sa znížili infekcie, výkaly a častice, ktoré by sa mohli dostať na steny dýchacích ciest a spôsobiť podráždenie. Ďalším negatívnym účinkom je, že tento sliz môže byť pre sliyničný transport ťažšie odstrániteľný, pretože je hutnejší, ťažší, lepivejší. Ak mukociliárne čistenie funguje normálne a infekcia nepretrváva, bude aj tento silnejší hlien normálne odstránený. Ak však infekcia pretrváva, potom pretrváva aj zápal a prebytočný hlien sa aj ďalej vylučuje. To vedie k preplneniu hrudníka hromadením hlienu v našich pľúcach a môže to viesť k stavu, ktorý sa nazýva dysfunkcia hlienu. V prípade, že tento stav nie je liečený, môže to celé viesť k ďalšej infekcii a produkcii viac hlienu, čo nakoniec môže vyústiť až k začarovanému kruhu infekcie, dysfunkcie hlienu a opätovnej infekcie. Nastávajú respiračné stavy ako sú chronická bronchitída, bronchiektáza a pneumónia.

 

Ako prerušiť cyklus infekcie pľúc:

AirPhysio je medzinárodne oceňované zariadenie. Využíva celkom prirodzený proces nazývaný oscilačný pozitívny expiračný tlak (OPEP). Tento proces pomáha procesu odstraňovania hlienu následovným spôsobom:

  1. Pozitívny výdychový tlak alebo PEP - zariadenie vytvára pretlak keď dýchame (vydychujeme) do zariadenia, čo spôsobuje expandovanie pľúc a cirkulácie vzduchu v nich, čím sa vzduch dostáva za hlien a pomáha ho vytlačiť. Týmto sa hlien môže uviesť do pohybu a pomôžeme mu k plynulejšiemu toku. Je to ako roztlačenie pre mukociliárny transport (niečo ako roztlačenie auta), ktoré pomáha hlienu znovu prúdiť ak sa predtým z nejakého dôvodu zastavil. Keď mukociliárny transport funguje, zariadenie mu i tak pomáha vyvíjaním ďalšieho pomocného tlaku a pomáha tak udržovať efektívnu prietokovú rýchlosť pri každom použití.

  2. Oscilácia - keď guľôčkové ložisko v zariadení dosiahne špecifického tlaku (na základe verzie zariadenia), spôsobí, že sa guľôčkové ložisko zdvihne, uvoľní tlak a dočasne vyfúkne a znovu nafúkne pľúca.

Oscilácia a PEP taktiež vedú k dvom ďalším výhodám:

A. Wind Sheering – Keď sa tlak uvoľní, vzduch prúdi cez povrch hlienu a pomáha odstraňovať jeho horné vrstvy spolu so zachytenými časticami. K tomuto procesu dochádza taktiež pri ťažkom dýchaní počas cvičenia.

B. „Shaking“ stien dýchacích ciest – Mení sa tlak z rozšírených stien dýchacích ciest na tlak blížiaci sa k normálnemu tlaku vďaka vracaniu sa do uvoľneného stavu. Zariadenie spôsobuje, že sa steny rozpínajú a sťahujú 15 až 36x za sekundu, čo spôsobuje tras hlienu a uvoľnenie jeho väzby na stenu dýchacích ciest. Toto pomáha otvoriť dýchacie cesty a pohybovať hlienom smerom hore a von z pľúc. Je to podobné ako keď Vás niekto opakovane uderí do hrudníku alebo chrbta.