EMST150

EMST150™ je expiračný svalový trenažér určený pre všetkých, ktorí chcú zlepšiť svoje dýchanie, expektoračné a prehĺtacie funkcie. Pravidelný tréning s touto pomôckou vedie k posíleniu výdychových…

Celý popis produktu
72,00 € s DPH
Skladom 3 ks
Popis produktu

EMST150™ je expiračný svalový trenažér určený pre všetkých, ktorí chcú zlepšiť svoje dýchanie, expektoračné a prehĺtacie funkcie. Pravidelný tréning s touto pomôckou vedie k posíleniu výdychových svalov, uľahčeniu vykašlávania, zlepšeniu kondície a zníženiu dušnosti.

EMST150™ je vedecky overenou pomôckou pre zlepšenie dychových a prehĺtacích funkcií. Účinnosť tréningu s EMST150™ bola preukázana zvýšením dychovej sily u hudobníkov, potápačov, športovcov, seniorov a osôb s nervovosvalovými ochoreniami.

 

Pre koho je vhodný:

  • osoby s nervovosvalovými a dýchacími ochoreniami,
  • vokalistov a hudobníkov (speváci, herci a hráči na dychové nástroje),
  • rekreačných či vrcholových športovcov,
  • seniorov a osoby, ktoré nie sú zvyknuté na pravidelnú fyzickú aktivitu a ľahko sa zadýchajú.

 

Aktívny životný štýl:

Aktívneho životného štýlu si môžete užívať i bez pocitov zťaženého a namáhavého dýchania. Dychový trenažér EMST150™ posiluje dýchacie svaly a pomáha tak ľahšiemu dýchaniu pri najrôznejších fyzických aktivitách. Bol vyvinutý fyzioterapeutmi špeciálne pre osoby, ktoré chcú zvýšiť kvalitu dýchania a prehĺtania. Podobnú pomôcku nenájdete v žiadnej posilovni a ak chcete zvýšiť silu a vytrvalosť dýchania, je EMST150™ tou pravou pomôckou pre vás.

Je celkom jasné, že stárnutím postupne strácame silu kosterného svalstva. Viete ale, že sa to týka aj dýchacích svalov? Táto strata sily súvisí so stratou svalovej hmoty v dôsledku faktorov starnutia a ostatných nervovosvalových zmien. Našťastie vieme, že silový tréning je taktiež veľmi efektívnym spôsobom nárastu svalovej hmoty, a to vrátane dýchacích svalov. Dýchacie svalstvo je životne dôležité pre ventilačné aj mimoventilačné funkcie ako je dýchanie, reč, prehĺtanie a kašlanie.

Zaujímavým vedľajším efektom tréningu s EMST150™ je zníženie či dokonca vymiznutie príznakov chrápania zaznamenané u mnohých používateľov. V tejto oblasti v súčasnej dobe prebieha ďalší výskum a niekoľko klinických štúdií.

 

Obsah balenia:

  • expiračný trenažér EMST150™,
  • klip na nos,
  • náustok EMST150 Comfort-Fit,
  • manuál.