Labyrint pohybu - Pavel Kolář, 3. vydanie

Labyrint pohybu predstavuje knižný rozhovor s renomovaným fyzioterapeutom prof. Kolárom.„Hýbeme sa buď málo, alebo zle a pohyb sa vytráca nielen zo života, ale aj z medicíny,“ tvrdí profesor Pavel…

Celý popis produktu
13,60 € s DPH
Skladom >5 ks
Popis produktu

Labyrint pohybu predstavuje knižný rozhovor s renomovaným fyzioterapeutom prof. Kolárom.

„Hýbeme sa buď málo, alebo zle a pohyb sa vytráca nielen zo života, ale aj z medicíny,“ tvrdí profesor Pavel Kolář, renomovaný fyzioterapeut, ktorý už tridsať rokov pôsobí na poli rehabilitačnej medicíny, poťažmo aj tej športovej. V dômyselnom sústrojenstve ľudského tela a mysle sa snaží nájsť skutočné príčiny, ktoré ho pokazili, a správnou liečbou navrátiť pacientom stratené zdravie.

V rozhovoroch s novinárkou Renátou Červenkovou vysvetľuje základné princípy ľudského pohybu a jeho vývoja a tiež úlohu, akú v ňom zohráva náš mozog a napríklad aj zlé gény, stres, preťažovanie, neuspokojivé vzťahy, absencia spirituality, túžba „užívať si“... Odhaľuje prekvapivé súvislosti, lebo v našom organizme sa nič nedeje náhodne, ako sa nám, laikom, často zdá. Prečo nás bolí rameno, keď máme nádor pľúc? Prečo sušinka uvezie na koliesku viac ako kulturista? Prečo magnetická rezonancia nič neobjaví, aj keď nás chrbát pekelne bolí? Prečo je niekto pohybovo šikovnejší ako tí druhí? Prečo si cunami fotíme, namiesto toho, aby sme pred ňou utekali?


Žáner Literatúra náučná, Zdravie
Vydané 2018, Vyšehrad
1. vydanie originálu: 2018
Počet strán 272
Jazyk vydania český
Edícia Rozhovory
Ilustrácie/foto Radek Petříček
Autori obálky Robert Imrych, Anna Mrázek Kovačič
Väzba knihy pevná / viazaná s prebalom
ISBN 978-80-7429-975-9