POWERbreathe EX1 Heavy

POWERbreathe EX1 je prístroj pre expiračný svalový tréning (EMT), ktorý bol vyvinutý pre zlepšenie funkčnosti, sily a vytrvalosti svalov používaných pri výdychu (tj interné medzirebrové a brušné…

Celý popis produktu
74,00 € s DPH
Skladom 2 ks
Popis produktu

POWERbreathe EX1 je prístroj pre expiračný svalový tréning (EMT), ktorý bol vyvinutý pre zlepšenie funkčnosti, sily a vytrvalosti svalov používaných pri výdychu (tj interné medzirebrové a brušné svaly). Rovnako ako nádychový trenažér je založený na princípe rezistenčného tréningu (podobne ako zdvíhanie činky). Nastaviteľný odpor je tu aplikovaný pri výdychu cez prístroj, čím dochádza k aktívnemu zapojeniu výdychových svalov. S postupným zvyšovaním sily svalov je vhodné záťaž postupne zvyšovať.

Typický tréningový protokol pre výdychový tréning je 25 výdychov vykonávaných v 5 setoch po 5 výdychoch s minútovými pauzami, 5 dní v týždni.

Záťaž POWERbreathe EX1 Heavy je možné presne manuálne nastaviť vďaka kalibrovanej pružine v rozsahu 55 - 220 cm H2O.

 

Pre koho:

Účinok silnejších výdychových svalov pocítite zakaždým, keď máte potrebu usilovne vydýchnuť vzduch z pľúc - napr. pri kašli, pri hre na dychový nástroj či speve. Posilňovanie výdychových svalov je rovnako dôležité pri ochoreniach, ktoré vedú k poruchám prehĺtania či reči.

Tiež postupná strata všeobecnej svalovej sily s vekom postihujúcou aj dýchacie svaly je dôvodom pre tréning ako výdychových, tak nádychových svalov.

Tréning výdychových svalov je v neposlednom rade dôležitý pre športovcov, pretože aj únava výdychových svalov negatívne ovplyvňuje športovú výkonnosť.

Obsah balenia:

POWERbreathe EX1 Heavy,

textilné púzdro,

vzorka 4 čistiacich tabliet,

užívateľský manuál.